KentBiografie Kent:

Kent Moussault (1993) studeert orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij de dirigenten Jac van Steen, Alex Schillings en Kenneth Montgomery. Hij studeerde compositie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Wim Henderickx, Joël Bons en Willem Jeths.

Als componist won hij de derde prijs voor compositie van het Prinses Christina Concours en was hij de jongste finalist op het internationale Alba Rosa Vietor Composition Prize. In februari 2016 verscheen er een CD bij Etcetera Records genaamd “Porazzi” waar een compositie van Kent “Il Cigno di Palermo” gebaseerd op het Porazzi thema van Wagner op staat.

Als Dirigent won hij de eerste prijs van het Young Conductors Award 2016 te Hilversum. Hij volgde masterclasses bij Howard Williams, Ulrich Windfuhr, Clark Rundell en Antony Hermus. Daarnaast volgde hij ook lessen bij Lucas Vis, Otto Tausk en Junichi Hirokami.   

Kent dirigeerde orkesten als het Hamburger Symfoniker, Savaria Symphony Orchestra, Camarata Particolare, KMK/Johan Willem Friso en het Metropole Orkest. Hij assisteerde daarnaast Jac van Steen bij Het Symfonieorkest (Orkest van het Oosten) en het Ulster Orchestra. Ook leidde Kent meerdere conservatoriumprojecten van het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium. In 2014 dirigeerde hij composities van de compositiestudenten van Amsterdam op het Gaudeamus Festival. Ook dirigeerde hij meerdere wereldpremières. Vanaf 2016 is hij vaste gastdirigent van het Catchpennyensemble. (moderne muziek ensemble van het Koninklijk Conservatorium) 

Kent ontving deze zomer een stipendium naar Bayreuth met dank aan de Nederlandse Wagnergenootschap. Ook ontving hij in 2014 financiële steun van het Kersjesfonds voor zijn activiteiten en studie.

Concertagenda

Geen evenementen

sponsorkliks