VSSO header

 

DIRIGENT VECHTSTREEK SYMFONIE ORKEST WINT MUZIEKCONCOURS

Kent Moussault (22), sinds januari van dit jaar de dirigent van het amateur VechtStreek Symfonie Orkest (VSSO) in de gemeente Stichtse Vecht, heeft de 1e prijs gewonnen in het Hilversum Muziek Concours. Deze competitie voor de Young Conductors Award 2016 werd – in de vorm van een masterclass – van 23 juni t/m 2 juli gehouden in het Muziek Centrum van de Omroep.

Een dergelijk concours bestaat nergens ter wereld.

Voor deze wedstrijd hadden zich 25 kandidaten aangemeld (uit o.a. Nederland, België, Frankrijk en Spanje), van wie er 8 in vier rondes de gelegenheid kregen om hun kunnen te tonen. Ze stonden respectievelijk voor het Amersfoorts Jeugd Orkest, de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, de Camerata Particolare (in een operaprogramma met Selma Harkink en Marco Bakker) en het Metropole Orkest. De finale was afgelopen zaterdag in een stampvolle zaal van het muziekcentrum.

Deze laatste avond ging de strijd tussen de Zuid-Koreaan Leonard Kwon en de Nederlander Kent Moussault. Het werd een spetterende en spannende finale met een prachtig spelend Metropole Orkest met o.a. filmmuziek. Het publiek was razend enthousiast en uiteraard waren de in de zaal aanwezige leden van het VechtStreek Symfonie Orkest blij en verrast dat Kent als winnaar werd uitgeroepen. Overigens was de jury (onder wie de dirigenten Jan Stulen, Ed Spanjaard en Roland Kieft) vol lof over beide kandidaten.

Volgens de jury is Kent zeer gemotiveerd, buitengewoon leergierig en heeft hij een mooie klankbeleving. “We hopen dat deze prijs een goede aanmoediging voor hem is, want hij is nog jong en heeft een hele toekomst voor zich”, aldus juryvoorzitter Sigrid van der Linden.

Het VSSO is zeer trots op zijn dirigent!

Overigens: er is nog steeds plaats in het orkest voor de instrumenten, hobo, trompet, trombone, (altviolen), celli en contrabassen.

Voor informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de foto staat Kent Moussault samen de presentatrice van de slotavond Leona Philippo.