VSSO header

Winterconcert 13 februari 2010

Programma:

  • Ouverture "Semiramide" van G. Rossini
  • Concertino voor Trombone en Orkest, op. 4 van F. David - De solist is: Maarten Lowel
  • Kaukasische schetsen (deel 2 en 4), op. 10, nr. 4 van M. Ippolitov-Ivanov
  • 'Een steppenschets uit Centraal-Azië' van A. Borodin
  • Polovetzer dansen uit de 2e acte van 'Prins Igor' van A. Borodin

Aanvang: 20.15 u.
Deuren open : 19.45 u.

Kaarten aan de zaal en bij de leden.

 

Maarten Lowel

Maarten (1989) begon met muzieklessen aan de Haspengouwse Academie voor Muziek, Woord en Dans (HAMWD) van Sint-Truiden (België) toen hij acht was. Een jaar later koos hij voor de trombone en startten zijn lessen bij de heer Dirk Hannes, trompettist.

Toen hij tien was werd hij vast lid van de Koninklijke Harmonie St-Cecilia (Kuringen). Achtereenvolgens kwamen daar bij: Koninklijke Harmonie St-Hubertus (Runkst), Koninklijke Fanfare De Eendracht (Nieuwerkerken), de Music Academy Bigband (Tessenderlo), het Haspengouws Jeugdorkest, het Limburgs Orkest voor Jeugd en Muziek en tenslotte Koninklijke Fanfare Kempenbloei (Achel). In 2008 werd Maarten ook vast lid van de Noord-Limburgse brassband en hij maakt bovendien sinds kort deel uit van het Nederlandse Fullhouse koperkwintet.
Maarten kreeg in 2005 de grote kans om privé-les te mogen volgen bij de heer Ivan Meylemans, docent trombone aan het Conservatorium van Amsterdam.

Maarten LowelHij rondde het deeltijds kunstonderwijs in 2007 met grootste onderscheiding en begon in september 2007 hogere muziekstudies aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij zit nu in zijn 2de bachelor met als hoofdvakdocent Ivan Meylemans.

Maarten heeft concertreizen gemaakt naar Oostenrijk, Italië, Hongarije, Cambodja, Duitsland en de VS (Chicago), de twee laatste gecombineerd met workshops bij gerenommeerde koperblazers als onder andere Werner Schrieter, docent aan conservatorium van het Duitse Karlsruhe, Thomas Horch, solotrombonist Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Kaspar Thaarup, solotrombonist Royal Danish Orchestra, en de trombonisten van het Chicago Symphony Orchestra Jay Friedman, Michael Mulcahy en Charlie Vernon.

In april maakt hij een promotiereis naar Suriname met het koperensemble CvA-brass. In juli vertegenwoordigt het Fullhouse koperkwintet de Nederlandse koperblazers op de Lieksa International Brass Quintet Competition.

Als solist was Maarten al te horen met de Koninklijke Harmonie de Koorgalmen (Halen), het Symfonie-orkest van de Zuiderkempen en de Koninklijke Muziekvereniging Neanias (Beverlo).
In november werd hij laureaat van de Dexia Classics met een eerste prijs.