VSSO header

Winterconcert 2011

Programma:

  • Ouverture "Der Freischütz" van Carl Maria von Weber
  • Vioolconcert in e kl., op. 64 van Felix Mendelssohn-Bartholdy
    • met als solist Bob van der Ent
  • Symfonie nr 6 in C gr, D 589 ("de Kleine") van F. Schubert
  • Adagio, Allegro, Andante, Scherzo en Allegro Moderato

Aanvang: 20.15 u.
Deuren open : 19.45 u.

Kaarten aan de zaal en bij de leden.

 

Bob van der Ent

Bob van der Ent (1982) begon zijn vioolstudie op vijfjarige leeftijd bij Lauri Vreeken-Bos. Vervolgens studeerde hij bij Jan Repko en kreeg daarnaast regelmatig les van Davina van Wely en Herman Krebbers. In 1993 behoorde hij tot de eerste leerlingen die werden toegelaten op de speciale afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam.

Bob van der Ent

In 2006 studeerde hij af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vesko Eschkenazy, concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. Naast zijn studie, volgde hij masterclasses bij befaamde violisten als Marc Lubotsky, Donald Weilerstein (Conservatorium van Cleveland), Louise Behrend (Juilliard School, New York), Eduard Grach (Conservatorium van Moskou), Lorand Fenyves, Shmuel Ashkenazy (primarius van het Vermeer kwartet), Ivry Gitlis en Pierre Amoyal.Hij debuteerde reeds op 10-jarige leeftijd als solist met het Nederlands Jeugd Strijkorkest o.l.v. Roland Kieft. Op twaalfjarige leeftijd soleerde hij, ter gelegenheid van het Interprovinciaal Overleg van de Provinciale Staten, in de Martinikerk in Groningen met het vioolconcert van Mozart KV 211.


Vervolgens soleerde hij bij vele orkesten met vioolconcerten van o.a. Bach, Beethoven, Bruch, Dvorak, Glass, Mendelssohn, Mozart, Lalo, Wieniawsky, Tchaikovsky.In 2005 debuteerde hij in de grote zaal van het Concertgebouw van Amsterdam o.l.v. Jurjen Hempel. Hij heeft diverse prijzen gewonnen op nationale en internationale concoursen.
1996: de eerste prijs op de Iordens Viooldagen (het nationale vioolconcours voor jonge violisten).
1999: een eerste prijs op het Prinses Christina Concours
In 2000 het Diplome d'Honneur op het befaamde Internationale Wieniawsky-Lipinsky Concours in Polen.
In 2005 was hij prijswinnaar op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back.

In 1995 gaf hij zijn eerste recital en hij trad op in o.a. Belgie, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Portugal, Rusland en de Verenigde Staten, en op vele podia in Nederland.Hij was verschillende keren te horen in het radioprogramma Spiegelzaal van de AVRO en in verschillende tv uitzendingen, zoals bijv. NPS Podium en recent in het programma Vrije Geluiden van de VPRO.

Tevens remplaceert hij in het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Kaarten voor ons winterconcert kunt u reserveren door 8,50 euro of een veelvoud daarvan te storten op banknummer 0340149221 t n.v. Vechtstreek Symfonieorkest te Maarssen o.v.v naam, aantal kaarten en Winterconcert. De kaarten op naam liggen dan vanaf 19.30 u voor u klaar bij de kassa. Aan de zaal kosten de kaarten 10 euro en 8,50 euro voor CJP, 65+ en kinderen tot 12 jr.